Welkom op de website van Casa Roberto Italia

In 2008 hebben we onze droom gerealiseerd, een heerlijk huis in Italië. Na de verbouwing, die eind 2008 klaar was, hebben we het huis begin 2009 geschilderd en ingericht. Sindsdien hebben we heerlijke korte reisjes gemaakt naar onze casa en schitterende zomers meegemaakt met veel gasten. 

Onze casa is een oase van rust in een vredig groen landschap met zachte glooiingen in de regio “Le Marche” aan de Adriatische kust tussen mooie olijfbomen met zicht op de dorpen Scapezzano en Roncitelli en dicht bij de mooie stad Senigallia. Vooral ’s avonds is deze sfeervolle stad een aanrader om er te eten of te genieten van een drankje op een van de mooie pleinen. Vanuit het centrum loopt u zo naar de lange boulevard, op zomeravonden een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking.

De fluwelen stranden van Senigallia liggen op slechts 4 kilometer afstand van onze casa. Ons huis is ook goed bereikbaar via de afritten van de autostrada A14 die loopt vanaf Bologna tot aan Taranto in Zuid-Italie, vlakbij het vliegveld van Ancona (20 autominuten) of het vliegveld van Bologna (2 uur).

Het prachtige binnenland van de provincie Ancona met vele pittoreske stadjes ligt aan uw voeten. Op enige afstand bereikt U het fraaie berggebied van de Appenijnen waaronder de Monti Sibillini. Bezoek de schitterende stad Urbino met het Palazzo Ducale vol kunst, Acqualagna (de truffelstad) of de dorpen Corinaldo en Mondavio. Ook de oude Romeinse kuststad Fano is zeker een bezoek waard en wat dacht u van de beroemde grotten van Frasassi.

Voor ieder wat wils: rust, strand, natuur en dit alles natuurlijk begeleid door heerlijk eten en prachtige wijnen.