In 2007 besloten Loes en Rob om geleidelijk aan het hectische bestaan in Nederland te veranderen. Naast het voornemen om onze prachtige winkel in Delft, die we met veel plezier sinds 2003 exploiteerden, te verkopen vonden we het ook tijd om te onderzoeken of onze droom, een huis in Italië, te realiseren was. Deze droom is geleidelijk ontstaan door onze ervaringen met Casa Roberto, onze reizen naar Italië en de bezoekjes aan onze vriendin Gisela in de Abruzze.

Veel internetzoeken en beursbezoeken (second-home, etc) volgden. Daarbij bleek al snel dat Toscane en Umbrië onhaalbaar bleken en de Abruzze een paar nadelen had. Abruzze is een kleine, arme provincie en de bereikbaarheid vanuit Nederland is wat lastiger. De voorwaarden waaraan onze Casa derhalve moest voldoen waren: goede bereikbaarheid vanuit Nederland, redelijk dicht bij de kust en bij een dorp / stad gelegen en geschikt als vakantiewoning / in de toekomst voor (semi)permanente bewoning. Daarnaast moest het natuurlijk financiëel haalbaar zijn.

Begin 2008 leerden we Jeanette van Intermed kennen. Zij liet ons in februari naar Le Marche komen om huizen te bezichtigen. We waren op slag verliefd op deze prachtige regio en laten we op de laatste dag van ons bezoek ook nog een leuke huisje tegenkomen. Een nieuw opgetrokken woning op bestaande funderingen met nieuwe muren, kozijnen en dak. De indeling, elektra, water, etc moest nog gerealiseerd worden. Dat heeft wel z'n charme want dan kan je het naar je eigen idee afronden. Verder een prachtig stuk grond van 4500 m2 met olijfbomen en fruitbomen en een fenomenaal uitzicht naar alle kanten !

Na offerte van de architect was de volgende uitdaging een hypotheek rond te krijgen. Het blijkt in Nederland nog steeds moeilijk te zijn om dat te realiseren. Maar via Intermed werd ik in contact gebracht met een grote Engelse bank waar we uiteindelijk een hypotheek rond kregen. In mei 2008 was de overdracht, waarna met de verbouwing begonnen kon worden. Eind oktober 2008 was de verbouwing gerealiseerd.